Programe de afiliere populare in Romania si cum functioneaza

Promovarea in Social Media a devenit unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii curente. E posibil ca acest aspect sa nu te intereseze foarte mult, mai ales daca nu esti o companie sau daca nu doresti sa castigi bani din activitatea ta in mediul online. Insa, adevarul e ca oricine ar putea sa-si imbunatateasca traiul apeland la toate resursele pe care tehnologia de ultima generatie ni le pune  la dispozitie. Majoritatea dintre ele sunt gratuite, nu implica eforturi supraomenesti si le putem manevra in folosul propriu, pentru un castig suplimentar la orice varsta, 

Asa sunt si programele de afiliere, care se bucura de o popularitate vasta la nivel global. Chiar si pe piata din Romania s-au facut remarcate astfel de retele de afiliere, prin intermediul carora se creeaza conexiuni puternice intre companii si clienti, respectiv intre oameni obisnuiti si bonusurile financiare din timpul liber (si nu numai).

Cele mai populare programe de afiliere din Romania

In Romania se vorbeste adesea in mod curent despre 3 programe principale de afiliere, doua dintre ele ocupand locurile fruntase in acest moment. 

2 Performant

2Performant este unul dintre cei mai mari competitori de pe piata actuala, la capitolul retele de afiliere. 

Acestia detin in prezent peste 600 programe de afiliere si zeci de mii de euro suplimentari de care se bucura atat marea majoritate a brand-urilor disponibile in platforma, cat si promoterii inregistrati in platforma. 

Platforma functioneaza atat in sistem PPC, cat si cu comision pentru vanzari, iar afiliatii pot cu usurinta sa se foloseasca de atuurile lor pentru a promova produse si servicii, respectiv pentru a-si creste veniturile.

Prin intermediul acestei platforme de afiliere, brandurile isi gasesc cu mai multa usurinta inclusiv influencerii de succes cu care-si doresc sa colaboreze, prin campanii generale si specifice.

Cota de profit

Nici platforma Profitshare nu este mai prejos, fiind o platforma care a inregistrat peste doua milioane de vanzari inca de la lansarea acesteia in 2009 si cu peste 100.000 de inregistrati. 

Numarul programelor de afiliere disponibile sunt mai reduse, dar asta nu e neaparat un minus pentru tine. 

Si prin intermediul acestei platforme se afirma zilnic diferite branduri si persoane fizice, astfel incat oricine poate avea de castigat.

Tube Advertising

Mai putin renumita este platforma TubeAdvertising care, spre deosebire de celelalte platforme mentionate anterior unde marja de extragere a comisioanelor depaseste suma de 20-40 euro, prin intermediul TubeAdvertising poti sa promovezi o serie de magazine sau sa le propui spre promovare si sa-ti retragi comisionul la fiecare 10 euro incasati in contul tau. 

Totodata, sistemul de plata este mult mai vast, astfel incat solicitarile de plata ale conversiilor pot fi realizate nu doar pe cardul bancar, ci si prin alte metode alternative precum Paypal, Bitcoin etc.

Easyaff

Cel mai recent program de afiliere este OlaFans, un program la fel de ideal pentru pasionatii de marketing afiliat. 

Programul se adreseaza de asemenea, atat adviserilor, cat si publisherilor, iar crearea unui cont de afiliat sau promovarea prin intermediul acestuia nu este nicicum mai anevoioasa. 

Si prin intermediul Easyaff e la fel de usor sa promovezi branduri sau sa-ti gasesti colaboratorii potriviti, fara sa pierzi nimic, ci doar sa dispui de multiple sanse de castig.

Tipuri de programe de afiliere

Programele de afiliere se impart atat in functie de tipul conversiei, cat si in functie de tipul utilizatorilor. 

Astfel, dincolo de disponibilitatea si deschiderea platformelor atat pentru branduri, cat si pentru influenceri oarecare si/sau vedete (pe care le vom regasi de asemenea, majoritar, prezente in programele de afiliere), retelele de afiliere pot oferi posibilitatea de a:

- Fi promovat si de a promova remunerand numarul de click-uri - PPC;

- Promova sau de a fi promovat cu plata prin intermediul unor comisioane;

- Promovare prin intermediul unor campanii cu cost standard si/sau produse etc.

Astfel, poti alege un singur tip de program sau mai multe, in functie de cele care te reprezinta cel mai bine si pe care le consideri cele mai avantajoase.

Cum functioneaza programele de afiliere

Modalitatea de promovare si de castig prin afiliere este extrem de simpla si universal valabila, indiferent de tipul platformei. 

Insa, ceea ce difera deseori este comisionul pe care il oferi sau care ti se ofera in cadrul unei campanii de promovare, tipul campaniei sau al programului de afiliere, respectiv domeniul, suma de retragere si modalitatea. 

Pentru a deveni afiliat sau brand asociat trebuie sa-ti faci un cont dedicat si sa completezi formularele aferente inregistrarii/inrolarii in program. Ulterior va trebui sa aplici la programele de interes sau sa-ti creezi oferta proprie pentru potentialii afiliati interesati. 

Fiecare platforma dispune de un tool de generare a link-urilor, cu ajutorul caruia vei putea creea o serie de link-uri personalizate in vederea promovarii acestora. De asemenea, fiecare tranzactie si actiune va fi monitorizata direct din profilul tau, astfel incat sa ai o evidenta asupra modului de functionare, respectiv asupra marjei de trafic si/sau castig. 

Odata ce ai atins suma minima stabilita, poti alege oricand sa retragi suma virtuala in bani reali, in contul selectat. 

Astfel, prin intermediul programelor de afiliere oricine poate sa contribuie la succesul unei firme, respectiv la promovarea acesteia. Iar rezultatele optinute pot oferi mai multa vizibilitate brandurilor cu efort minim, dar si un castig financiar suplimentar persoanelor interesate. 

Categorii Articole
Toate Articolele