Cum faci bani din Social Media

Petreci mult timp in Social Media, zi de zi? De ce nu ti-ai folosi o parte din timpul liber nu doar pentru recreere, ci si pentru a face bani?

In ultimii ani, popularitatea pe care ti-o poate oferi Social Media poate insemna bani frumosi, numerosi, asa cum nu ai visat niciodata. Castigurile pot fi uneori echivalentul a cativa seci de lei sau a miilor de euro. 

Iar cele mai virale retele din Social Media iti pun la dispozitie o modalitate usoara si confortabila de a face bani, de acasa sau chiar si atunci cand faci lucrurile care-ti plac sau cand petreci timp la job-ul fix.

Care sunt cele mai populare retele din Social Media

Cu siguranta si tu ai cel putin o retea de socializare pe care interactionezi zilnic sau cunosti care sunt principalele retele de top. In fiecare dintre noi se afla un influencer care, prin impartasirea descoperirilor si al experientelor de zi cu zi, putem castiga o suma semnificativa de bani. 

Topul celor mai populare retele de socializare este ocupat de:

Facebook

Desi in primii ani de la lansare Facebook-ul era una dintre cele mai dominante retele sociale de pe piata, acest lucru s-a modificat odata cu aparitia si evolutia altor retele care au cunoscut in ultimii ani un succes formidabil. Astfel, Facebook-ul este astazi mai putin popular, insa ramane un mijloc excelent si la indemana oricui, prin care poti sa-ti cresti veniturile cu ajutorul postarilor foto-video sau text.

Twitter

Principalele statistici arata ca doar o parte din populatie detine si urmareste postarile de pe Twitter, acestea bucurandu-se de mai mult succes in strainatate, in special in America. 

Astfel, in Romania, sansele de a creste virtual si financiar prin Twitter sunt mult mai reduse decat cele pe Facebook, dar poate fi un extra bonus pe care sa-l testezi atunci cand vrei sa faci bani din Social Media.

Instagram 

Instagram a devenit viral datorita postarilor desprinse din povesti, unde totul este transformat intr-o adevarata arta. Oamenii sunt atrasi nu doar de continutul care ofera un plus de valoare la nivel informational, ci si de fotografiile sau de filmuletele care sunt o adevarata inspiratie. 

Singurul minus al Instagram-ului atunci cand vine vorba de promovare, de exemplu de cea prin intermediul platformelor de afiliere precum Easyaff, e ca trebuie sa ai o comunitate destul de masiva, iar cresterea si/sau dezvoltarea din acest punct de vedere este destul de anevoioasa, cu atat mai mult cand, la nivel globel, exista deja milioane de conturi foarte populare. Dar asta nu inseamna ca tu sau aceasta retea, nu reprezentati un potential!

TikTok 

Cunoscuta pentru momentele de divertisment, informare si amuzament, TikTok ocupa unul din locurile fruntase la capitolul audienta. Asa ca ar putea fi si una dintre retelele de socializare perfecte pentru a-ti monetiza timpul petrecut in Social Media.

YouTube

Oamenii prefera a vizioneze cu precadere clipuri interactive si/sau materiale video, in detrimentul postarilor si a textelor indelungate ce pot parea pe alocuri extrem de plictisitoare. Astfel, ouTube isi pastreaza inca din cele mai vechi timpuri un loc fruntas la capitolul popularitate, iar oricine poate avea un castig din asta. 

Bineinteles, vei putea sa castigi din YoouTube atata timp cat te vei implica activ, castigurile fiind de altfel variabile si depinzand de multi mai multi factori (de exemplu, de politica tarii).

Cum faci bani prin intermediul retelelor din Social Media

Chiar daca majoritatea oamenilor sunt de parere ca, drept influencer, utilizator si activant pe platformele de Social Media poti castiga o avere, lucrurile nu sunt nicicum atat de simple precum par, cu precadere cand vorbim de materialele video ce necesita numeroase implicatii.

Exista diferite modalitati prin care poti castiga din Social Media. Iata si cateva din acestea.

Prin plasare de produse 

Pe oricare dintre retelele mentionate anterior poti sa realizezi plasare de produse si sa incluzi o serie de link-uri care sa-ti aduca trafic si/sau un comision. Acest lucru il poti face prin intermediul link-urilor personalizate, de exemplu, cu ajutorul programelor si a instrumentelor de afiliere. In momentul in care fiecare persoana cumpara produsele recomandate, tu vei primi un comision mic, in functie de valoarea comenzii si de comisionul oferit de firma partenera. 

Prin share link-uri de afiliere

Similar plasarii de produse functioneaza si share-ul link-urilor de afiliere pe care le poti posta absolut pe orice platforma doresti. Poti opta pentru programe de afiliere cu plata per click sau cu comision la fiecare tranzactie derulata prin intermediul acestuia. 

Prin vizualizari

Materialele video pot obtine in speta un mic procent din numarul si durata unei vizualizari. De exemplu, la atingerea unui numar de 1000 vizite pe clip-urile din contul tau de YouTube poti primi aproximativ 10-20 centi, ceea ce inseamna ca pentru a trai lunar din YouTube trebuie sa fii extrem de renumit si sa ai un numar crescut de vizualizari. Asadar, nimeni nu se imbogateste peste noapte din YouTube.

Prin reclame

Plasarea de reclame iti poate aduce atat beneficii financiare, cat si o serie de beneficii materiale. Si cu cat esti mai renumit, cu atat castigurile tale pot fi mai mari si mai dese. Poti opta pentru Google AdSense si pentru a permite ca in timpul filmelor/redarilor sa apare o serie de reclame, dar poti realiza si reclame directe, prin colaborarea cu firme, postarea de foto-video pentru care poti fi platit sau remunerat cu produse de test. 

Tu faci bani din Social Media?

Categorii Articole
Toate Articolele