Cum sa-ti faci propria afacere cu bani putini

Ai intrat in concendiu? Ti-au scazut veniturile sau ti-a fost redus salariul? Te afli in situatia in care trebuie sa-ti gasesti un nou loc de munca, dar nimic nu pare sa fie pe placul tau? Ori esti mult prea tensionat de sarcinile extra si multiple pe care trebuie sa le faci in aceasta perioada si simti ca nu le mai poti face fata?

Atunci cand ai propria ta afacere esti propriul tau sef. Dar asta nu inseamna ca programul iti va fi mai lejer si ca nu vei intalni numeroase provocari pe parcurs, pana la atingerea succesului la care visezi. Succesul si castigurile mari nu vin peste noapte, iar asta poate insemna ani de lucru si de investitii constante.

Din fericire, in zilele noastre nu mai e necesar sa detii neaparat un spatiu si sa faci un imprumut bancar pentru a-ti deschide o afacere. Poti, de exemplu, sa-ti realizezi cu pasi marunti, o afacere online, prin intermediul unui magazin online sau cu ajutorul unei simple pagini (precum un blog). 

Strategii pentru un magazin online de succes

Promovarea unui magazin sau a unei pagini este cu si fara poate cel mai important lucru. In lipsa promovarii, este foarte putin probabil ca tu sa poti avea succes, mai ales cand pe piata exista numeroase alte companii si pagini, cel mai probabil, cu profil de activitate similar. 

“Cu ce te diferentiezi de competitori si de ceilalti pe piata?” este principala intrebare cheie pe care teebuie sa ti-o pui si a carui raspuns sa-l scoti in evidenta. 

Promovarea unui magazin online sau a unei pagini, de la zero, costa, mai ales atunci cand iti doresti o pagina extrem de bine optimizata, care sa poata fi descoperita si accesata cu usurinta de potentialii “clienti”. Iar o astfel de campanie iti poate oferi primele rezultate chiar si dupa 3-6 luni. Deseori vei vedea ca, numeroase companii apeleaza la influenceri si vedete pentru a-si promova eficient serviciile si produsele. Dar aceste campanii costa, deseori mai mult decat te-ai fi asteptat sau mai mult decat iti poate permite bugetul. 

Insa, te poti orienta cu succes catre programele de afiliere, cum e si platforma https://olafans.com/, o platforma prin intermediul caruia poti ajunge cu usurinta sa-ti faci pagina virala. 

Cum iti faci magazinul/pagina virala printr-un program de afiliere 

Procesul de inregistrare intr-un program de afiliere este extrem de simplu si accesul se face in mod gratuit. In foarte putine dintre cazuri platesti o mica cota de remuneratie pentru a-ti asigura pozitia pe pagina de afiliati, dar niciodata aceasta nu va ajunge la costul unor campanii vaste de marketing si promovare. 

Iti poti face un cont aici si sa testezi pe propria piele cum functioneaza o platforma de afiliere. 

Practic, odata ce magazinul tau va fi listat in lista Publisherilor disponibili, el va fi vizibil afiliatilor sau celor care pot alege in mod benevol, fara nicio obligatie sau o remuneratie extra, sa-ti promoveze afacerea sau pagina. 

Poti stabili mai multe modalitati de a-ti genera traficul si/sau vanzarile dorite, apeland la campanii platite in functie de numarul de click-uri, la efectuarea unor tranzactii etc. Odata ce marja colaborarii a fost stabilita, urmeaza sa aloci procentul sau suma aferenta acesteia in contul afiliatului. Si practic, facand acest lucru, nu risti sa te promovezi prin intermediul unor pagini sau influenceri care NU SUNT agenti de vanzari si care nu-ti pot garanta ca, prin prezentarea produselor si a serviciilor platite in avans, vei obtine un castig. Influencerii iti pot oferi cel mult vizibilitate, ajutandu-te sa capeti notorietate.

Ce greseli sa nu comiti atunci cand iti inregistrezi o afacere/o pagina intr-un sistem de afiliere

Cand esti la inceput, poti face aceeasi greseala ca alte mase de oameni, sa ai asteptari uriase si un entuziasm pe masura. 

Este gresit insa sa crezi ca vei deveni un brand de succes inca din prima clipa sau ca, integrandu-ti pagina/afacerea intr-un sistem de afiliere, vei obtine intreaga recunoastere de care ai nevoie si succesul aferent. 

Afilierea reprezinta doar un pas din multele modalitati de promovare la care poti apela, asa ca e necesar sa tratezi intregul proces cu meticulozitate. 

Atunci cand inregistrezi o afacere sau o pagina intr-un sistem de afiliere iti recomandam sa:

- Iti promovezi concomitent procesul de integrare in sistem, de exemplu, in Social Media, pentru a avea sansa de a te face mai cunoscut;

- Creezi un set de reguli precise si usor de inteles pentru orice afiliat;

- Sa-ti stabilesti cu atentie campania sau campaniile de afiliere care consideri ca se vor potrivi cel mai bine cu afacerea ta;

- Sa oferi un comision echilibrat astfel incat campaniile tale sa fie cat mai atrative si relative.

Campaniile de afiliere pot fi un plus pentru orice pagina sau orice magazin online, nou sau vechi, la fel cum acestea pot fi o modalitate extra de a-ti creste veniturile sau de a te transforma intr-un antreprenor de succes, cu bani putini. 

Categorii Articole
Toate Articolele