Detii un site propriu? Dincolo de partea de hobby pe care o poti avea in vederea construirii unui site, stiai ca poti inclusiv sa-ti monetizezi site-ul pe care il detii?
Bineinteles, acest lucru nu e simplu, dar nici dificil, iar prin intermediul strategiilor potrivite ai putea inclusiv sa ajungi sa-ti suplimentezi veniturile astfel incat sa-ti acoperi macar necesarul de care dispune intretinerea site-ului tau.
Astfel, fie ca dispui de un site propriu si personal, fie de un site dedicat afacerii tale si doresti sa-l cresti si/sau sa-l monetizezi cu usurinta, astazi iti vom dezvalui cateva strategii practice prin care poti face asta.
Strategii pentru monetizarea unui site
Monetizarea unui trafic nu se realizeaza printr-o serie de secrete sau strategii speciale, astfel ca toate aceste mici trucuri pe care ti le vom dezvalui astazi pot avea mai mult sau mai putin succes. Principalul aspect de care depinde succesul tau si monetizarea site-ului depinde de cum le aplici si ce strategii alegi.
In monetizarea unui site rebuie sa tii cont ca un plus de valoare il are insusi traficul persoanelor care ajung la tine. In acest sens, retelele de socializare pot fi de un real ajutor. Asta inseamna ca zilnic va trebuie sa postezi materiale de interes pentru comunitatea ta si sa cauti modalitati prin care materialele sa fie tot mai creative si atractive, pe termen lung, astfel incat acestia sa te “mentina” in top-urile audientei lor sau ca prin intermediul publicului existent ca sa-ti raspandesti existenta catre un public si mai mare.
Totodata, veridicitatea continutului, programarea postarilor intr-un anumit interval orar si/sau saptamanal, realizarea unor materiale speciale, educative sau in scop promotional etc. pot contribui la mentinerea si cresterea traficului.
Astfel, la fel de importanta este nu doar tendinta de crestere, cat si cea de conservare a publicului deja existent. Iar daca iti construiesti primul site de la zero, trebuie sa stii ca va fi necesar sa ai timp si rabdare si sa analizezi constant tendinta pe piata astfel incat sa-ti dai seama care sunt cele mai cautate materiale si ce tip de continut se doreste.
Poti apela si la publicitate pentru a-ti creste audienta, notorietatea, respectiv sansele de a-ti monetiza site-ul la cote mult mai mari.
Reclamele platite sau platformele de afiliere precum https://olafans.com/ sunt doar o serie din instrumentele pe care le poti folosi constant pentru a-ti monetiza site-ul. Exista programe precum AdSense sau popularele site-uri de afiliere prin intermediul carora poti introduce diferite link-uri in materialele tale, iar cei interesati iti vor realiza trafic sau chiar conversii, prin achizitiile lor.
O alta modalitate de monetizare poate fi si prin intermediul unor colaborari directe prin care, de asemenea, poti obtine un real succes atunci cand apelezi la platforma https://olafans.com/. Platforma iti permite sa te inscrii atat din postura unei companii doritoare de promovare, cat si a unui afiliat dornic sa promoveze si sa-si monetizeze site-ul pe care il detine. Prin intermediul acestor platforme, companiile isi pot gasi colaboratorii potriviti carora sa le aloce o serie de costuri fixe (o anumita suma per postare/advertorial, la care se poate adauga un comision in functie de tranzactiile obtinute in urma materialului aferent). In topurile favoritelor sunt bineinteles, acele site-uri cu un trafic cat mai mare si cat mai populare, cu o autoritate a paginii si a domeniului in consecinta, cele cu un continut optimizat SEO (din punct de vedere al cuvintelor cheie, al modalitatii de redactare a continutului, a creativitatii care pune in valoare o reclama fara a fi mult prea evidenta) si site-urile care au un scor Spam redus (ceea ce inseamna site-uri cu putine link-uri daunatoare).
Care sunt secretele pentru conversii/trafic mare
In mod evident iti vei dori sa cresti cat mai repede si de ce nu, sa realizezi colaborari si conversii cat mai profitabile cu putinta.
Timpul este cu si fara poate cel mai de pret instrument, asa ca trebuie sa-ti gandesti planul de promovare cu atentie.
Nu te grabi sa tragi concluzii primite inca din primele clipe/zile ale initierii procesului de monetizare. Cu cat implementezi mai bine strategiile mentionate anterior si cu cat vei fi mai consecvent, cu atat sansele vor fi mai mari de a obtine castiguri si conversii mai bune.
Analizeaza-ti publicul tinta constant, afla care sunt tendintele de actualitate, informatii si noi lucruri care sa le starneasca atentia si care sa-i atraga in procesul de accesare al site-ului, respectiv in cel de accesare al link-urilor de afiliere. Adu-le aminte cititorilor si publicului tau ca nu este obligat sa faca diferite achizitii si ca accesarea link-urilor aferente sau achizitia unor produse si servicii nu le vor afecta experientele sau costurile. De asemenea, nu uita sa pui continutul de interes deasupra reclamelor. Oamenii isi pierd interesul cu usurinta asupra paginilor care promoveaza in mod constant fel si fel de reclame si care nu ofera mai prpesus de toate, continut relevant zonei lor de interes.