6 greseli de marketing afiliat si cum sa le eviti

Marketingul afiliat este un mod fantastic de a genera venituri pasive. A devenit mai popular in ultimii ani, iar oportunitatile sunt nesfarsite.

Cu toate acestea, multi incepatori fac greseli cruciale cand vine vorba de marketingul afiliat, mai ales atunci cand creeaza site-uri de marketing afiliat pentru prima data.

Pentru a evita dezamagirea amara, iata sase greseli frecvente de marketing afiliat pe care ar trebui sa le evitati atunci cand incepeti un site.

1. Alegerea produselor / nisei gresite

Multi comercianti afiliati fie aleg nise care sunt mult prea competitive, fie pur si simplu nu sunt suficient de profitabile. Puteti sa va faceti o idee despre competitivitatea unei anumite nise scanand SERP pentru a vedea ce site-uri apar.

Este important sa va restrangeti cat de mult puteti intr-o nisa, deoarece va fi mai putina concurenta.

De exemplu, nisa dvs. ar putea fi PS5, care va fi mult mai putin competitiva decat nisa generala a consolei de jocuri.

De asemenea, este important sa luati in considerare produsele pe care le promovati, deoarece daca primiti un mic comision pentru o casca de jocuri de 100 lei, va trebui sa obtineti mii de vanzari pentru a castiga o suma decenta de bani.

2. Oferiti valoare zero in continutul dvs.

Toata lumea crede ca afiliatii sunt un fel de vanzatori care lanseaza ei insisi produsul altcuiva, dar acest concept este pur si simplu incorect. 

Aceasta este o alta greseala de marketing afiliat care va poate conduce in directia gresita. Sarcina dvs. este sa oferiti oamenilor informatii despre un anumit subiect (sau produs). Daca faceti acest lucru corect, oamenii vor veni pe site-ul dvs. pentru sfaturi cu privire la acest subiect. Scopul dvs. este sa construiti autoritate in nisa dvs. 

Daca construiti autoritate intr-o anumita nisa, atunci puteti „recomanda” un anumit produs si toata lumea va merge sa il verifice. Daca ati selectat produsul potrivit, se va transforma in conversie si veti redirectiona vizitatorii pe site-ul comerciantului. 

Sarcina dvs. este sa oferiti continut suficient de valoros, sa interactionati cu cititorii dvs. si sa construiti incredere, fara a incerca flagrant sa inchideti o vanzare.

3. Incercati sa faceti bani imediat

Fiecare afiliat vrea sa castige bani, de aceea incepe cu marketingul pe internet. Dar daca nu aveti trafic pe site-ul dvs. in faza initiala, este foarte dificil sa castigati chiar si 1 cent.

Veti vedea adesea ca noii afiliati suprasatureaza imediat fiecare postare de blog cu linkuri, bannere si reclame. Cu toate acestea, indiferent de cate link-uri si bannere veti introduce in continutul dvs., nu veti face mai multe vanzari daca aveti foarte putin trafic.

Iata ce trebuie sa faceti in primele luni:

- Cercetare de piata. Cata concurenta exista pentru cuvintele dvs. cheie?

- Puteti adauga ceva? Exista vreo intrebare, raspuns sau informatii valoroase pe care le puteti furniza in articolele dvs.? 

- Scrieti cele mai cuprinzatoare articole de blog pe care le-ati vazut vreodata si fiti cel mai bun din piata dvs.

- Aceasta strategie sta la baza unui blog de succes.

4. Promovati prea multe produse pe un singur site

Mai putin este mai mult, mai ales in marketingul digital.

Fiecare proprietar de succes al magazinului electronic stie acest lucru. Daca aveti o multime de produse, aceasta inseamna o multime de riscuri. Vor exista intotdeauna produse care nu se vand bine si produc mai multe pierderi decat profit. Daca vindeti mai putin, aveti un risc mai redus si puteti comuta cu usurinta intre produsele dvs.

De asemenea, este dificil sa urmariti mii de produse si sa continuati sa optimizati campaniile. Veti avea dificultati in gestionarea unui astfel de site ocupat. In schimb, concentrati-va pe produsele cu cea mai buna conversie si nu va coplesiti vizitatorii cu o gama bogata de produse din care sa aleaga. 

Exista noi afiliati care uneori incearca sa promoveze mai mult de 4 produse diferite intr-o singura postare pe blog. E prea mult. In cele din urma, niciunul dintre ele nu se va converti.


5. Nu investiti in instrumentele necesare

Nu exista nicio afacere pe care sa o puteti face online fara a investi in instrumentele potrivite. Pentru bloggerii care doresc sa aiba succes in marketingul afiliat, exista cateva instrumente pe care trebuie sa le obtineti pentru a va afecta pozitiv vanzarile. Unele dintre aceste instrumente includ:

- Gazduire web premium pentru viteza rapida

- Tema profesionala de incarcare rapida

- Pluginuri pentru recenzii de produse premium care accepta recenziile generate de utilizatori

- Dominare pop-up

- Instrumente SEO - de exemplu pluginuri ca Yoast

Si foarte important ...

Nu sunteti la curent cu schimbarile de pe piata. Tehnologia, SEO si Social Media se schimba tot timpul - va rugam sa acceptati ca ceea ce functioneaza acum, poate functiona diferit in 6 luni de acum.

6. Neglijati SEO

Pentu majoritatea bloggerilor fara bugete uriase, SEO este cea mai buna sursa de trafic vizat. Da, functioneaza si Social Media, dar experienta noastra este ca SEO aduce cel mai vizat trafic.

Cum sa nu neglijati SEO?

- Efectuati cercetari de cuvinte cheie inainte de a efectua o revizuire a produselor afiliate

- Directionati cuvantul cheie potrivit pentru cumparare sau rezolvarea problemelor in postarile dvs. de recenzie

- Faceti SEO OnPage adecvat in postarile dvs. de recenzie a produselor

- Promovati postarea de recenzie a produselor pe social media pentru a genera aprecieri, tweets, si actiuni.

- Creati backlink-uri catre postarile de recenzie a produselor

- Consultati cele mai bune instrumente SEO

Cu cat veti obtine mai mult trafic din motoarele de cautare catre postarile de recenzii, cu atat veti putea genera mai multe vanzari.

Amintiti-va tot timpul de schimbarile SEO - nu mai este vorba despre incercarea de a pacali motoarele de cautare, (Black Hat), ci despre lucrul cu motoarele de cautare pentru a furniza informatii in cel mai bun format posibil. 

Daca sunteti nou in marketingul afiliat, probabil ca veti face multe greseli in primele cateva luni de gestionare a afacerii. Nu este nimic in neregula sa invatati din greselile dvs., dar exista multe erori comune care pot fi usor evitate.

Categorii Articole
Toate Articolele