Cum fac influencerii bani

Ti-ai dorit vreodata sa fii un influencer, doar de dragul de a te bucura de castigurile majore pe care acestia le au?

La nivel teoretic, orice persoana care detine un cont pe o retea de socializare si care posteaza activ, poate fi denumita influencer indiferent de tipul postarilor sau de numarul de urmaritor. La nivelul practic, cel la care influencerii ajung cu adevarat sa faca bani, vorbim de persoane si conturi care se fac cu usurinta remarcate, atat prin influenta pe care o au asupra oamenilor, cat si printr-o comunitate mult mai ridicata. Iar daca e sa ne referim la branduri, acestea sunt conturile catre care ele se vor adresa cu precadere pentru a obtine promovarea dorita si un potential numar de clienti mai mare. 

Astfel, in Romania, foarte putin influenceri fac bani, remuneratia majoritara fiind cea in produse, spre deosebire de statele cele mai dezvoltate ale lumii. Printre influencerii de succes care castiga bani in mediul online se regasesc vedetele, dar si influencerii autentici si autohtoni precum o serie exclusiva de bloggeri si vloggeri. Daca esti curios cum se castiga bani din online un influencer, in Romania, nu trebuie decat sa ne urmaresti in continuare.

Cum fac influencerii din Romania bani

In urma unor opinii sau a unor reclame pe care le afiseaza in mediul online, influencerii pot ajunge cu usurinta o serie de bani. 

Astfel, ei se folosesc de platformele de socializare precum Facebook, YouTube, TikTok etc. pentru a-si impartasi o serie de pareri. Cei interesati privind serviciile si produsele prezentate de catre influenceri, le pot achizitiona cu usurinta prin intermediul unor link-uri pe care acestia le amplaseaza la vedere, dar le pot face si trafic acestor companii. 

Uneori influencerii primesc exclusiv produse pentru a-si exprima opiniile, insa isi pot suplimenta veniturile apeland la link-urile de afiliere. In alte situatii, ei pot primi atat produse, dar si sa fie platiti de catre firma mama pentru postarile originale de pe Social Media sau de pe paginile lor personale, cat si sa asocieze castigurile obtinute cu cele care pot fi realizate cu ajutorul unor platforme de afiliere

Cat castiga un influencer in Romania

In Romania, atat castigurile financiare din colaborari cu brandurile existente, cat si cele obtinute din afiliere sunt mult mai mici fata de cele din strainatate. Unul dintre motive poate fi lipsa educatiei, romanii fiind mai putin predispusi sa inteleaga si sa asimileze notiunea de “continut” in adevaratul sens al cuvantului.

Continutul pe care-l posteaza influencerii in mediu online este bine gandit si structurat, necesitand timp si echipamente pentru a putea realiza toate acele materiale care ne impresioneaza (de la poze, la text si video). Iar tot acest timp si echipamentele aferente vin din banii influencerilor. In lipsa unor implicatii financiare si temporare relativ serioase, nici continutul nu s-ar putea realiza la adevarata calitate a acestuia, de care multi dispun in prezent. 

Bineinteles, asta nu inseamna ca munca influencerilor din strainatate este mai prejos, insa valoarea muncii este privita in alt mod si remunerata pe masura, fiindu-le mult mai usor sa obtina o serie de castiguri care se vor resimti.

Influencerii de top investesc in echipamente foto-video, uneori in fotografi profesionisti, in editare, deplasari etc. astfel ca, in cele din urma, castigurile abia daca se resimt. Asadar, aparientele sunt inselatoare, iar majoritatea influencerilor din Romania nu ajung sa se imbogateasca din aceste colaborari. 

Cele mai mari castiguri le au vedetele, care au o imagine bine conturata si care pot reprezenta un “instrument” de publicitate prin prestatia pe care au realizat-o de-a lungul timpului. 

Astfel, unii influenceri pot castiga cateva sute de lei in urma unor colaborari sau prin intermediul unor programe de afiliere, pana la cateva mii de lei sau 1000-1500 euro (cei de top).

Marele beneficii ale afilierii in relatia cu influencerii

“Daca influencerii nu au castiguri atat de mari, de ce continua sa faca asta?”

Cu siguranta ti-ai pus aceasta intrebare cel putin o data. Majoritatea o fac din pasiune, dar si pentru a-si mentine notorietatea, a fi influencer reprezentand mai mult un trend, in zilele noastre.

Cert este ca, pe alocuri, aceste satisfactii financiare pot reprezenta un plus. Iar atunci cand influencerii se bucura de o foarte mare credibilitate, sansele de a obtine tranzactii mai mari sunt mai numeroase.

Influencerii au castiguri in mediul online prin afiliere din click-urile aduse de catre vizitatorii lor pe anumite link-uri, din promovarea acestor link-uri si achizitiile pe care le fac cei din jur, dar si din metodele de monetizare pe care unele retele de socializare le pun la dispozitie (de exemplu, postarea de reclame, Google AdSense etc.).

Prin intermediul metodelor de afiliere ca Easyaff, influencerii isi pot mentine calitatea continutului la acelasi nivel sau si-o pot imbunatati prin micile castiguri obtinute. De asemenea, ei pot sa-si imbunatateasca la un nivel cel putin minim veniturile, lucru pe care oricine si-l doreste, pentru o viata mai buna. 

Si totodata, isi pot creste popularitatea, brandurile avand insasi posibilitatea de a-I descoperi si de a-I contacta prin intermediul platformelor de afiliere, pentru o colaborare individuala si remunerata corespunzator, aditional castigurilor ce pot fi obtinute prin afiliere. 

Categorii Articole
Toate Articolele